Overhoop – ITA

- Doet
16.03.21

OVERHOOP

In voorjaar 2019 ontstaat het idee om de voorstelling Overhoop te maken, omdat wij dachten dat de wereld overhoop lag en er hoop nodig was. Toen moest Corona nog komen.

Drie keer begon Karlijn samen met Judith Hofland aan een repetitieproces dat twee keer werd gestaakt door een lockdown en uiteindelijk in 2022 resulteerde in de voorstelling Overhoop in samenwerking met de afstudeerklas van PACT Amsterdam 

Overhoop is een scherpe, kritische hoopvolle ode aan dat wat er allemaal nog komen gaat.

On- en offline voorstelling voor én door jongeren

Opgroeien met het gevoel van met 4-0 achterstaan, hopeloos overhoop met je eigen gedachten. Volwassen worden in een wereld die angstvallig roept dat ze verwaarloosd is. Waar wacht je dan op? En waar haal je je hoop vandaag de dag vandaan? Elke dag is een nieuw begin en de wereld waarin je leeft, is jouw wereld.Bij ITA komen theaterstudenten van PACT+ samen om de stand op te maken van een wereld die overhoop ligt. Zij nodigen jou uit om samen na te denken en in dialoog te gaan, in plaats van te discussiëren over dingen waarvan we allemaal nog niet weten hoe ermee om te gaan. Niemand is de baas, dat zijn wij allemaal. We richten een theatrale hoopvolle plek in waar we van gedachten wisselen. Hoe ontstaat hoop, waar halen we de ingrediënten vandaan?

Wie is er aan zet? Wat hoop jij, voor jezelf, de mensen die je lief hebt, de mensen die je nooit zult kennen, de wereld en voor jouw ongeboren kinderen. Ooit en Nooit liggen dicht bij elkaar, dus laten we maar beginnen. Laten we hopen dat …… wat eigenlijk?Het maken van Overhoop heeft heel wat voeten in de aarde gehad. Het eerste concept is vóór de eerste lockdown ontwikkeld en nu beleeft het derde concept in 2022 eindelijk de welverdiende première. Omdat theatermaken in tijden van een pandemie onzekerheden met zich meebrengt, is besloten om de voorstelling zowel live als online (via Zoom) toegankelijk te maken.
OH_STU1_FABIAN CALIS_15 04 2022_ 7660
OH_STU1_FABIAN CALIS_15 04 2022_ 7969
Overhoop © Fabian Calis (17)

Anderen bekeken ook