Het Grote Straatberaad

- Doet
08.02.21

Het klimaat verandert, en snel. De beslissingen die we de komende paar jaar nemen zijn cruciaal voor onze toekomst, voor onze vrede, veiligheid en voedselzekerheid. Welke beslissingen zijn dat, welke consequenties hebben deze en vooral hoe nemen we ze? Deze vragen kunnen we niet aan de politiek overlaten. Het zijn vragen voor iedereen. Samen met Warmingup2020 heeft Karlijn in het najaar van 2020 Het grote Straatberaad gemaakt: een theatrale vergadering in je straat om uiteindelijke een straat verklaring te schrijven met je buren.
Lees hier de verklaringen
Schermafbeelding 2021 02 09 om 15.06.27
Warming Up verzamelt kunst en cultuurmakers om een platform te creëren waarop iedereen mee kan denken en praten en wat zal resulteren in een nieuwe klimaatverklaring die we overhandigen aan de politiek tijden de Climate Adaptation Summit in Oktober 2020. Warming up is een uitnodiging aan de hele kunst- en cultuursector om met eigen programmering aan te sluiten en zo een grotere beweging te maken. Ze verbinden klimaat, verbeelding, kunst en democratie. Sinds 2019 werkten wij samen aan een burgertop, die we door de corona maatregelen om hebben gebouwd tot het grote Straatberaad. Het Straatberaad vindt per provincie plaats en is gestart in Friesland op 23 Augustus.
_DSC7195
Het grote Straatberaad is een interactief programma samen met je buren, vanuit de veilige omgeving van je voordeur, je balkon of je tuin. Door samen te werken met regionale artiesten en kunstenaars tijdens Het Grote Straatberaad wordt de dag feestelijk, maar bovenal zet kunst en cultuur het klimaatvraagstuk in een ander daglicht. Het biedt ons inspiratie en visie in een tijd waarin het moeilijk is om vooruit te kijken. Het format zet doelbewust in op de kracht van de verbeelding, zodat je op een andere manier met elkaar in gesprek gaat. Niet vanuit ‘het hoofd’, maar vanuit ‘het hart’. Deze verbeelding hebben we nodig om ons te kunnen verhouden tot de toekomst.
Impressie – 1
Impressie – 2

Anderen bekeken ook