LOOK

- Doet
17.02.22

Zoom in – zoom uit – en KIJK.

LOOK is een bijzonder project dat plaatsvindt tussen September 2021 en December 2022. LOOK onderzoekt het vermogen van de mens om in en uit te zoomen. Door middel van een prikkelende installatie op scholen en op de straat gaan we in gesprek met jongeren. Dit zal resulteren in een grote zaalvoorstelling met 30 jongeren in najaar 2022 op het Jonge Harten Festival.

LOOK gaat over dat wat we zien en over dat wat we niet kunnen zien omdat het te klein of te groot is om met het blote oog te kunnen waarnemen. Wat nemen we waar?  En wat nemen we voor waar aan? We gaan op zoek naar verschillen. Waarin wijk jij zichtbaar af van een ander? Deel je verhaal. Juist in de stem van de minderheid zit veel wijsheid. Van ‘normaal’ is er al meer dan genoeg.

LOOK bestaat uit verschillende onderdelen:

Distance  –  Met de installatie ‘Distance’, spotten we jongeren op straat voor het talententraject Focus.

Up Close  –  We nemen de hele school in 1 week mee in een onderzoek naar wat de norm is en hoe we ons daartoe te verhouden. Maak jij de wereld of maakt de wereld jou? Ook hier worden jongeren gespot voor Focus

Focus  –  Alle gespotte jongeren nemen deel aan het talententraject Focus in de vorm van een workshopweekend bij De Kunstwerf.

LOOK  –  Vanuit Focus starten zo’n 30 gespotte jonge spelers met het verdere proces voor het maken van de voorstelling ‘LOOK’. Deze gaat in première op Jonge Harten Theaterfestival 2022. Vanuit alle fases worden deelnemers als publiek uitgenodigd voor deze kers op de taart waarin alle fases samenkomen.

Geïnteresseerd? Laat van je horen, zet jezelf in ons blikveld. Volg ons via @look.upclose.distance

 

LOOK is een initiatief van Gebied-B, Theater de Steeg, Jonge Harten Theaterfestival en De Noorderlingen, Noordstaat samen met de Kunstwerf. 

Met speciale dank aan:

Provincie Groningen

Fonds voor Cultuurparticipatie
Lees verder

Anderen bekeken ook