Leergemeenschap ISK

- Doet
16.03.21

Wat vieren we eigenlijk?
Een zoektocht naar een gezamenlijke toekomst. 

We leven in een land en een wereld in transitie. Dat is in de geschiedenis altijd al zo geweest, maar nu ligt er een vergroot glas op. Elke verandering lijkt explosief te moeten gaan, iedereen moet en mag er iets van vinden en mensen lijken zich meer dan ooit vast te grijpen aan tradities alsof ze van levensbelang zijn. Maar wat vieren we eigenlijk? 
Een land vol verhalen, achtergronden, herinneringen, maar met 1 gezamenlijke toekomst. Hoe ziet deze eruit? Hoe ziet deze eruit, en wat vieren we dan?
Gebied-B starte een artistiek onderzoek op de ISK Groningen. De jongeren die van andere plekken op de wereld hier komen wonen nemen andere vieringen met zich mee en komen in een land waar een aantal tradities onder vuur liggen. Hoe mengen we deze in elkaar? Waar liggen de overlappen, en vooral: wat willen we graag vieren.
Wat wil je vieren als je ineens ergens overnieuw begint. Wij allen kunnen veel leren van deze verhalen. Juist daarom willen wij de zoektocht aangaan en delen met de mensen die hier allang wonen en sommige dingen misschien te vanzelfsprekend zijn gaan vinden. 

‘The secret of change is to focus all of your energy not on fighting the old, but on building the new!’ - Socrates

Herdenken

SILENCE
Should I stand still? Stack layers on top of each other – and look through all those perspectives in different times from different eyes. Should I scream?
Samen met jongeren van De Noorderlingen verdiepte een klas van de ISK zich in het idee van herdenken. Kaatsend tegen de muur van het verleden gingen we opzoek naar verhalen van nu en wierpen we een blik op de toekomst.
𝗦𝗜𝗟𝗘𝗡𝗖𝗘 is de eerste uit een reeks video’s gemaakt door, voor en met jongeren uit het Noorden vanuit de samenwerking Back2Back. Back2Back = Jonge Harten Theaterfestival, NNT - Noord Nederlands Toneel, Theater de Steeg en DE NOORDERLINGEN vooropleiding theater. Video produced by Gelukzoekers.

Vrijheid

YOUNG.FREEDOM

In dezelfde formatie maakten we YOUNG.FREEDOM. Ons verhoudend tot het door hele land gevierde bevrijdingsdag. Wat betekent dit voor hen?

 

Anderen bekeken ook