KRAAK!

- Denkt - Contact
Geschreven door Hans
09.02.21

In 2019 kreeg Karlijn de vraag – van de Noordelijke  instellingen voor cultuurbemiddeling – om een gezamenlijk project te starten genaamd de ‘Noordelijke cultuuracademie’. De doelstelling was om deskundigheidsbevordering te bundelen voor de drie noordelijke provincies. De ambitie kwam voort uit de stimuleringsregeling van ‘We the North’ om meer gezamenlijk op te trekken en daardoor een stedelijke regio te worden.
We the North
Na een kennismaking met de organisaties en hun werknemers en denksessies met Anne Graswinkcel (Projectleider KEK) ontstond het platform KRAAK. Met KRAAK zoeken we ruimte voor krachtige cultuureducatie. We kraken festivals in het Noorden om juist gebruikt te maken van alles wat er al is. Tijdens een festival organiseren we een kraaksessie rond een thema en vragen gasten uit de programmering om met ons aan de slag te gaan. De uitnodigingen gaan naar iedereen die werkzaam is als professional in cultuureducatie en zich heeft aangemeld als ‘kraker’. De doelgroep is dus een mix van leerkrachten, cultureel ondernemer, kunstenaars, bemiddelaars, beleidsmakers en schooldirecteuren. het doel is verschoven van deskundigheidsbevordering naar inspiratie en samenwerken. Want dat was onze analyse: laten we eerst bij ‘onszelf’ beginnen, met inspiratie, innovatie en het daarna delen met de rest van ons werkveld.
Kraak Eurosonic
Zo vonden er in in 2019 al een heel aantal succesvolle kraaksessies plaats: Op ‘terug naar het begin’ kraakten we de Tijd met Joke Hermsen en Pieter de Greaf. Tijdens ‘Oranjewoud’ kraakten we Ritme met het Stegreif Orchestra. Op ‘Welcome to the village’ kraakten we taal door het schrijven van Spoken Word met Babs Gons, spraken we met Guus Kuijer en bekeken de Bijbel voor ongelovigen. Je kunt mee kraken door lid te worden van onze Linkedin pagina.
KRAAK MEE! Linkedin
KRAAK MEE! Facebook
KRAAK! – Soundcloud
We the North – youtube

Anderen bekeken ook